✔Alergatul, mersul pe jos sau pe bicicletă, sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le ai.
✔Dacă vrei să fii mai sănătos și mai energic renunță la stilul de viață sedentar și încearcă să faci cât mai multă mișcare în fiecare zi.
✔Nu trebuie să plătești neapărat un abonament la sală căci ai la îndemână multe tipuri de exerciții pe care le poți face pe gratis.

Stai multe ore la birou, în fața calculatorului, iar după-amiaza abia aștepți să stai tolănit în pat? Poate te simți bine pe moment, însă un astfel de stil de viață își poate pune serios amprenta asupra sănătății inimii tale și a întregului organism.

Iar dacă faci parte din categoria celor care se plâng că nu au timp pentru a face mișcare, află că este o soluție și pentru asta. Mergi pe jos până la serviciu sau la magazin, ieși măcar de 2-3 ori pe săptămână la plimbare în parc, mergi cu bicicleta la serviciu, etc.

Iată, în continuare, câteva opțiuni din care le poți alege pe cele mai potrivite pentru tine.

1. Mersul pe jos

Nu iți trebuie nici abonament la sală, nici echipamente sofisticate pentru a te menține în formă. Este suficient să mergi pe jos la serviciu, dacă distanța și timpul îți permit, sau să ieși jumătate de oră în parc, după ce vii de la birou. 30 de minute de mers vioi sunt suficiente pentru a-ți pune sângele în mișcare și a-ți schimba starea de spirit.


2. Alergatul sau jogging-ul

Indiferent pe care îl preferi (căci nu sunt unul și același lucru, intensitatea și ritmul adoptat fiind diferite), încearcă să îl practici zilnic. Daca nu poți ieși mereu în aer liber, poți face antrenamentul și cu ajutorul unei benzi de alergat, daca ai una acasă.


3. Ciclismul

Mersul pe bicicleta este o activitate preferata de mulți dintre cei care vor să îmbine utilul cu plăcutul. Adică să facă și mișcare, dar și să petreacă timp alaturi de prieteni ori familie. Așadar, data viitoare când mai ieși în parc cu copiii, plecați toți pe biciclete și veți avea distracția și micarea asigurate, fară să simți că faci un efort prea mare pentru asta.


4. Înotul

Un exercițiu extrem de eficient pentru sănătatea inimii, dar care aduce și nenumărate alte beneficii, precum întărirea sistemului muscular și reducerea durerilor articulare, etc. Iar dacă timpul nu iți permite să mergi zilnic la înot, poți face asta doar în weekend, de exemplu, iar în timpul săptămânii poți opta pentru mersul pe jos, pe bicicletă sau pentru alergat.


5. Yoga

Multa lume fuge de yoga din cauza faptului că nu le surâde ideea de meditație, metamorfoza, etc. Însă nu trebuie neapărat să aderi și la latura spirituală a acestui tip de mișcare, ci te poți concentra strict pe exerciții. Evident, trebuie măcar să încerci să te relaxezi și să iți controlezi respirația astfel încât să te bucuri de maximul de beneficii de pe urma mișcărilor specifice. De asemenea, nu trebuie să fii expert sau să încerci pozitii din cele mai complicate, ci doar să te miști, să pui sistemul cardiovascular la treabă și mai elimini din stresul acumulat de-a lungul zilei.

Acestea fiind spuse, iată că nu este foarte dificil să iți rupi 30-60 minute din timpul alocat altor activități pentru a face puțină mișcare. Deși la început poate fi dificil să respecți acest program, beneficiile noului stil de viață se vor vedea pe termen lung.