✔Exercițiile executate în confortul propriului cămin pot fi la fel de eficiente ca antrenamentele de la sală, cu condiția să nu îți pierzi motivația și să nu trișezi la capitolul execuție corectă.
✔Printre cele mai bune exerciții pe care le poți face acasă se numără planking-ul, săritul cu coarda, fandările, dansul și... curățenia.

Pe timpul iernii poate fi destul de dificil să găsești și să păstrezi motivația de a face mișcare. Atunci când afară e frig, ai tendința să fugi repede acasă, la căldură, și găsești tot felul de scuze pentru a nu mai merge la sală. Nu-ți fă griji, puțini sunt cei care nu se confruntă cu această situație. Vestea bună e că problema are și o rezolvare: exercițiile executate în confortul propriului cămin.
Dacă îți sună bine ideea, iată ce exerciții ai putea să încerci:

1. Planking

Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție sau dacă nu ești fanul exercițiilor care te fac să transpiri, acest exercițiu este numai bun pentru tine. Și deși pare ușor de executat, te asigur că nu este.
Ce trebuie să faci? Să stai cât de mult poți în poziția de flotare, fără a te lăsa la podea. Sprijină-te pe antebrațe și pe vârfurile picioarelor, menține corpul drept și respiră încet și controlat. Ținta este să menții poziția timp de cel puțin 30 de secunde la început, însă odată ce începi să capeți mai multă rezistență, poți încerca să stai așa cât de mult poți.

2. Sărituri cu coarda

Sigur, dacă stai la bloc, poate fi destul de dificil să practici acest exercițiu, însă dacă locuiești la casă, ai toate condițiile să sari coarda fără să îți sară și vecinii în cap.
Așadar, primul pas este să îți cumperi o coardă de calitate, iar al doilea pas este să începi să o folosești. La început nu vei rezista mai mult de 2-3 minute (mai ales dacă nu ai o condiție fizică prea bună), însă cu timpul vei căpăta mai multă rezistență.

3. Fandări

Vrei să lucrezi eficient mușchii picioarelor? Încearcă fandările. Sunt ușor de executat (în sensul că nu presupun o execuție complicată) și vei simți intens efectul lor asupra mușchilor. Dacă vrei ca mișcarea să fie mai puțin plictisitoare, poți încerca să execuți fandările din mers și nu pe loc.

4. Exerciții cu greutăți

Cu o pereche de gantere poți executa o gamă extrem de variată de exerciții pentru brațe, umeri și spate, cum ar fi flexiile, fluturările și extensiile. Dacă nu ai acasă o pereche de gantere, poți folosi două bidoane (de 500 ml, pentru o priză cât mai bună) cu apă sau, pentru un grad mai mare de dificultate, cu nisip.

5. Dans

Nu îți place niciun exercițiu din cele de mai sus și nici altele? Atunci poți face mișcare foarte bine și dansând. Nu trebuie să fii profesionist sau măcar talentat, căci nu trebuie să impresionezi pe nimeni. Tot ce trebuie să faci este să alegi un playlist bun și să dansezi așa cum simți. Este o modalitate bună să arzi calorii, să scapi de stres și să te distrezi.

6. Curățenie

Stai prost cu timpul și nu știi dacă să faci exerciții sau curățenie? Stai fără grijă, poți lăsa la o parte antrenamentul obișnuit și să optezi pentru o sesiune de curățenie căci este la fel de eficientă, mai ales dacă ai grijă să te miști mai repede decât o faci în mod normal.

Acestea fiind spuse, iată că te poți antrena în mod eficient și la tine acasă. Cu condiția să te menții motivat și să nu trișezi când vine vorba de execuția corectă și completă a exercițiilor.