✔Antrenamentele Pilates sunt un adevărat fenomen la nivel mondial.
✔Celebritatea vine însă la pachet și cu o serie de mituri - unele adevărate, altele nu - ce pot influența decizia cuiva atunci când vine vorba de alegerea acestui tip de antrenament.

Pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză atunci când vine vorba de alegerea programului de antrenament cu ajutorul căruia vrei să devii mai fit, află în cele ce urmează care dintre miturile care circula pe seama exercițiilor Pilates sunt adevărate și care nu.

1. Este doar o altă formă de yoga

Fals. Deși conține și elemente de yoga, cel care a inventat acest tip de exerciții, Joseph Pilates, s-a inspirat în cercetările sale din mai multe discipline: gimanstică, box, yoga, fitness, stretching, etc.

Asadar, desi se aseamănă în unele privințe, Pilates-ul și Yoga sunt două discipline diferite, cu principii și forme de execuție diferite.


2. Este destinat doar femeilor

Fals. Deși este preferat în mare parte de către femei, Pilates-ul este la fel de potrivit și pentru bărbați. Defapt, este potrivit și indicat pentru oricine dorește să își îmbunătățească mobilitatea și flexibilitatea și să își tonifieze mușchii, fără a căpăta acel aspect specific culturiștilor.


3. Nu este potrivit pentru oamenii în vârstă

Fals. Nu trebuie să fii extrem de mobil pentru a executa aceste exerciții. Dimportivă, mergi la Pilates pentru a-ți crește mobilitatea. Așadar, este lesne de înțeles că un astfel de antrenament nu poate fi decât benefic pentru persoanele mai în vârstă. De altfel, chiar și creatorul Pilates a practicat aceste exerciții până la vârsta de 80 de ani.


4. Este prea ușor de executat

Fals. Desi par usor de executat, exercițiile Pilates necesită o multa atenție, concentrare și coordonare, dar si fortă daca vrei sa le faci in mod corect. In plus, rezultatele sunt uimitoare. De altfel, numerosi atleti de performanta, dansatori, actori, etc. se ajută de Pilates pentru a se menține în cea mai bună formă.


5. Este o activitate sportivă costisitoare

Fals. Daca nu esti dispus sa platesti pentru a merge la o clasa de Pilates, tot ce iti trebuie este o salteluta si un dispozitiv (telefon, televizor, etc.) pe care sa urmaresti multitudinea de video-uri gratuite din care poti invata sa executi miscarile corecte.


6. Te ajută să obții un corp tonifiat, bine sculptat

Adevarat. Așa cum spuneam și mai sus, dacă vrei să obții niște mușchi tonifiați, lungi și subțiri, nu umflați ca în cazul culturistilor, Pilates-ul e cea mai bună alegere.


7. Te ajută să scapi de durerile de spate

Adevărat. Exercițiile de Pilates te ajută să îți îmbunătățești postura și să îți întărești mușchii spatelui, fapt care se traduce în mai puține dureri și o mobilitate crescută.


8. Te ajută să slăbești

Adevărat. Ca orice altă activitate sportivă și Pilatesul te ajută să arzi calorii și, drept urmare, să scazi în greutate. Cu condiția însă de a avea grijă și la dietă.


9. Îți îmbunătățește performanțele sportive

Adevărat. Pentru că te ajută să îți crești mobilitatea, flexibilitatea, dar și forța musculară, exercițiile de Pilates sunt recomandate tuturor atleților, pentru îmbunătățirea abilităților sportive.


10. Reprezintă o formă nouă de exerciții

Fals. Deși au devenit populare în întreaga lume doar în ultimii ani, datorită promovării venite din partea vedetelor, exercițiile de Pilates datează de aproximativ 100 de ani, de-a lungul cărora au ajutat nenumărați dansatori, sportivi și actori (cascadori) să își îmbunătățească performanțele.