✔Exercițiile Pilates sunt o combinație de yoga, exerciții de stretching și fitness, menite a găsi echilibrul între fizic și psihic.
✔În afară de starea de bine pe care o generează, acest tip de mișcare are și nenumărate beneficii pentru sănătate.
✔Printre cele mai cunoscute beneficii se numără reducerea durerilor de articulații și musculare, îmbunătățirea posturii și a circulației, dar și reducerea riscului de a dezvolta anumite boli, precum diabet, cancer, hipertensiune, etc.

Pilates-ul este demult celebru în lumea vedetelor de la noi din țară, însă în ultimii ani a început să răzbată și în rândul oamenilor obișnuiți. Încet - încet, acesta a început să fie preferat de tot mai multă lume (în special de către femei), în detrimentul exercițiilor istovitoare din sala de fitness.

De ce să alegi Pilates? Iată doar câteva beneficii ale acestui tip de antrenament, care cu siguranță te vor convinge:

Beneficii fizice

1. Ameliorează durerile de spate

Dacă suferi de dureri de spate și ai impresia că nu poți face niciun fel de mișcare, iată că te înșeli. Pilates-ul este potrivit pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme, pentru că nu pune presiune suplimentară asupra zonei afectate ci, dimpotrivă, ajută la întărirea mușchilor din jurul coloanei. Astfel, vei avea o postură mai bună, un trunchi mai puternic și flexibil și, ce e mai important, mai puține dureri de spate.


2. Crește mobilitatea și elasticitatea musculară

Având în vedere că majoritatea exercițiilor care compun un antrenament Pilates se bazează pe principiul stretching-ului, fibrele musculare implicate în mișcare vor deveni mai flexibile, mai elastice, iar mobilitatea ta va fi îmbunătățită.


3. Corectează postura corporală

Mulți dintre noi avem o postură deficitară din cauza orelor petrecute pe scaun, la birou și a lipsei de mișcare. În afară de aspectul estetic această problemă ne poate afecta și sănătatea (dureri cervicale, de spate, etc.) și este bine să o tratăm cu importanța binemeritată.


4. Îmbunătățește circulația

Atât exercițiile în sine, cât și stilul specific de respirație din timpul antrenamentelor, te ajută să îmbunătățești circulația sângelui, cu beneficii imediate pentru organism.


5. Reduce riscul apariției unor boli

Precum diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, bolile cardiace, depresia, anxietatea, obezitatea, precum și anumite tipuri de cancer.


5. Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Ca orice formă de mișcare, și Pilates-ul este foarte potrivit dacă vrei să slăbești. În plus, acesta este ideal pentru persoanele care vor să rămână suple și să construiască o masă musculară bine definită.


Beneficii mentale

1. Îmbunătățește starea de spirit

Pentru că se bazează pe tehnici speciale de respirat și meditație, Pilates-ul îți va da tot timpul o stare de bine, ca urmare a creșterii nivelului de oxigen din organism și a relaxării induse de meditație.


2. Îmbunătățește capacitatea de concentrare

Pentru că ai posibilitatea să te relaxezi total, vei avea parte de o viziune mult mai clară asupra vieții și a sarcinilor de zi cu zi. Vei deveni mai calm și mai pregătit să duci la bun sfârșit toate task-urile din agenda zilnică.


3. Crește încrederea în sine

Multe persoane ignoră beneficiile pe care le au meditația, mișcarea și respiratul controlat. Având deplin control asupra corpului tău, te vei cunoaște mai bine și vei ajunge să ai mai multă încredere în forțele proprii.

Acestea fiind spuse, iată că Pilates-ul nu este doar o formă de mișcare, ci o întreagă filosofie cu beneficii majore asupra tuturor aspectelor vieții tale. Nu strică, deci, să îl încerci!