✔Una dintre cele mai benefice activități pe care le poți practica pentru a te menține în formă este înotul.
✔Acesta are nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la reducerea stresului și îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular și până la slăbire și tonifiere.

Înotul este una dintre cele mai populare activități pe timpul verii însă, având în vedere beneficiile pe care acesta le aduce organismului, ar trebui practicat tot timpul anului. Din păcate, pentru multe persoane acest lucru este aproape imposibil, având în vedere lipsa bazinelor de înot acoperite și prețurile prohibitive practicate de unii proprietari de astfel de facilități.

Cu toate acestea, dacă știi și îți place să înoți, ar trebui să depui tot efortul pentru a practica această formă de mișcare cât mai des posibil, pentru a te bucura de toate beneficiile. Iată doar câtva exemple:

1. Lucrează toți mușchii corpului

Unul dintre cele mai importante beneficii ale înotului este acela că lucrează cu adevărat toți mușchii corpului. În plus, acesta îți crește ritmul cardiac fără a induce stres organismului, îți tonifiază mușchii și te ajută să crești forța și rezistența.

2. Îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular

Atunci când mușchii tăi au parte de un antrenament pe cinste și sistemul tău cardiovascular face la fel, iar plăminii și inima ta devin mai puternice. În plus, această activitate te va ajuta și să reduci tensiunea arterială și să scazi nivelul zahărului din sânge.

3. Potrivit pentru oricine

Indiferent dacă ești slab sau gras, tânăr sau bătrân, sănătos ori bolnav, poți practica înotul fără probleme. Astfel, această activitate este potrivită și pentru persoanele care suferă de artrită, care au diferite dizabilități, care au suferit accidentări sau care pur și simplu nu pot face exerciții obișnuite, cu un impact mai mare asupra corpului.

4. Ideal pentru slăbit

În jumătate de oră de înot relaxat poți arde până la 200 de calorii, aproape dublu de cât ai consuma în același timp de mers pe jos. Dacă vrei să arzi și mai multe calorii, atunci poți opta pentru un stil de înot mai rapid sau mai dificil (de exemplu stilul fluture).

5. Te ajută să reduci nivelul stresului

Viața modernă pe care o ducem vine la pachet și cu mult stres și oboseală, indiferent că vorbim de serviciu, școala copiilor, îndatoririle casnice și așa mai departe. Astfel, dacă vrei să ”fugi” pentru o perioadă de toate acestea, atunci o sesiune de înot este binevenită deoarece acesta reduce nivelul stresului și anxietatea, combate depresia și îmbunătățește calitatea somnului.

Iată, așadar, doar câteva dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să practici înotul cât mai des, pe tot parcursul anului și nu doar pe durata verii. Astfel, în afară de cele de mai sus, cu siguranță vei mai descoperi și multe alte beneficii ale acestui sport, pe măsură ce vei deveni mai experimentat.