✔Celebritatea a cunoscut-o în urmă cu mai mulți ani, Kangoo Jumps fiind în continuare o formă de mișcare preferată de multe femei (și nu numai).
✔Kangoo Jumps este blând cu articulațiile, este distractiv de executat și te ajută să scapi chiar și de 1000 de calorii într-o singură ședință.
✔Persoanele care suferă de diferite afecțiuni cardiovasculare, dureri lombare sau alte afecțiuni medicale ar trebui să practice cu prudență acest sport.

Kangoo Jumps a devenit celebru în România chiar din anii 2000 și mii de femei îl practică încă de atunci. Însă deși vârful de celebritate a trecut deja, multe persoane au rămas fidele acestui tip de mișcare și pe bună dreptate. Distractiv de executat, blând cu articulațiile și foarte eficient în lupta cu kilogramele în plus, acest tip de mișcare are și nenumărate beneficii pentru sănătate.

Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

1. Îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular

Kangoo Jumps presupune, așa cum îi spune și numele, să execuți diferite tipuri de sărituri pe ghetele special create pentru acest tip de antrenament, mișcarea fiind una de tip cardio. Așadar, în urma unui astfel de antrenament, îți pui în mișcare circulația sângelui și îți crești capacitatea pulmonară. Iar asta se traduce printr-un sistem cardiovascular și respirator mai sănătos.

În plus, te ajută să scazi și nivelul de colesterol din sânge, dar și să elimini toxinele din organism.

2. Te ajută să slăbești

Kangoo Jumps te ajută să arzi foarte multe calorii într-o singură oră de antrenament (între 800 și 1000 de calorii), numărul acestora depinzând și de greutatea ta corporală, dar și de intensitatea cu care execuți mișcările. Așadar, un astfel de antrenament este foarte eficient dacă vrei să slăbești multe kilograme într-un timp scurt.

3. Te ajută să te tonifiezi

Dacă vrei să scapi de celulită și să obții o piele fermă și sănătoasă, atunci ar trebui să te interesezi când și unde poți începe o clasă de Kangoo Jumps. Săriturile ritmate și faptul că va trebui să stai cu mușchii încordați pe toată durata antrenamentului, te vor ajuta să reduci semnificativ aspectul de coajă de portocală.

4. Te ajută să îți îmbunătățești postura

Pe toată durata antrenamentului va trebui să menții spatele drept și mușchii abdomenului încordați astfel încât să îți poți menține echilibrul pe ghetele Kangoo. Astfel, în timp, te vei obișnui cu respectiva postură și vei învăța să o adopți și în afara orelor de antrenament.

5. Te ajută să îți protejezi articulațiile

Kangoo Jumps este mult mai blând cu articulațiile decât alergatul sau jogging-ul pentru că talpa piciorului nu ia contact direct cu solul, iar săritura este amortizată de ghetele speciale pe care le folosești. Astfel, poți practica acest sport chiar dacă ai probleme cu articulațiile. Ba mai mult, acesta te va ajuta să scapi de dureri și să îți crești mobilitatea.


Recomandări

Dacă suferi de probleme cardiovasculare, dureri de spate sau ai alte afecțiuni cronice, cel mai indicat este să consulți un medic înainte de a face orice formă de sport, indiferent că e Kangoo Jumps, alergat pe bandă, exerciții fitness, etc. În plus, dacă ai suferit o accidentare la genunchi, este bine să eviți practicarea Kangoo Jumps până în momentul în care te vei vindeca complet.

Acestea fiind spuse, indiferent dacă ești tânăr sau bătrân, dacă ai sau nu o condiție fizică bună, Kangoo Jumps reprezintă o opțiune demnă de luat în seamă atunci când vrei să slăbești, să te tonifiezi sau pur și simplu să te menții în formă.