✔Vine vara și nu ai corpul mult visat? Atunci e cazul să te apuci de treabă!
✔Deși târziu, o dietă strictă și un program de antrenament intens te pot ajuta să capeți o condiție fizică demnă de etalat pe plajă.
✔Este important însă ca pe tot parcursul călătoriei tale către corpul perfect să te distrezi și să te accepți chiar și așa, cu câteva kilograme în plus.

Pentru ca parcursul să-ți fie cât mai ușor, iată 10 sfaturi extrem de eficiente pe care să le urmezi:

1. Împrietenește-te cu apa

Deși trebuie să ai grijă să consumi suficientă apă în fiecare zi, nu doar în apropierea verii, sau atunci când ții o dietă, niciodată nu este prea târziu să începi. Consumul regulat de apă te menține hidratat și sătul (reduce senzația de foame). În afară de asta, consumul a minim 2 litri de lichide pe zi este esențial pentru sănătatea organismului tău.


2. Schimbă-ți obiceiurile alimentare

Acest lucru este posibil să se întâmple chiar dacă nu îți impui, pentru că, odată cu încălzirea vremii, organismul îți va cere mâncare mai sănătoasă, mai fresh, și mai puține grăsimi. Cu toate acestea, este bine să îți faci și tu un plan pe care să îl urmezi zi de zi. Eventual, dacă vrei să slăbești mai mult, calculează-ți necesarul de calorii pe care îl poți consuma astfel încât să îți poți atinge obiectivele.


3. Caută-ți un partener de antrenament

Indiferent că alegi să mergi la sală, la alergat, la dansuri sau orice alt gen de activitate fizică, o mișcare bună este să îți cauți un partener. Vă veți motiva unul pe altul, iar riscul de a renunța scade semnificativ.


4. Cumpără echipament de calitate

Indiferent de tipul activității fizice pe care l-ai ales, pentru a fi sigur că îl vei practica cât mai mult și mai eficient, trebuie ca acesta să îți facă placere, să fie confortabil și să dea rezultatele dorite. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple trebuie să îți cumperi încălțări, haine și accesorii de calitate, care să îți asigure confortul și eficiența dorite.


5. Evită ieșirile în oraș

Evident, este vorba despre cele la restaurant sau în pub-uri. La plimbare în parc poți ieși de oricâte ori vrei. Important este să eviți locurile în care poți fi tentat să consumi alimente și băuturi care îți pot sabota rezultatele.


6. Uită de ziua în care poți să trișezi

Cine are grijă în mod constant la alimentație și își refuză mereu tratațiile dulci sau alte mofturi alimentare, are obiceiul de a alege o zi în care să se abată de la regimul alimentar ales. Evident, ziua de trișat nu se aplică și atunci când ai foarte puțin timp la dispoziție pentru a slăbi și tonifia.


7. Fă-ți un playlist

Indiferent că ai ales să mergi la sală sau la alergat, un playlist bun te poate ajuta să îți depășești limitele. Muzica te energizează, îți dă putere să treci peste momentele în care vrei să renunți și, mai presus de toate, îți distrage atenția de la durerile pe care le-ai putea simți.


8. Nu te cântări în fiecare zi

Nu te aștepta să slăbești văzând cu ochii, în fiecare zi, căci vei fi dezamăgit. Urcă-te pe cântar odată pe săptămână, doar dimineața, pe stomacul gol.


9. Crește nivelul de dificultate

Odată ce ai ajuns să te obișnuiești cu un anumit tip de exerciții, pentru a vedea în continuare rezultate, trebuie să crești gradul de dificultate. Astfel, poți schimba exercițiile cu unele mai grele sau poți crește numărul de repetări sau greutățile cu care lucrezi.


10. Distrează-te și acceptă-te așa cum ești

Este important ca pe tot parcursul călătoriei tale către corpul de vară mult visat să te distrezi și să nu iei lucrurile chiar foarte în serios. Evident, trebuie să te ții de treabă dacă vrei rezultate, însă dacă acestea întârzie să apară nu e cazul să pui prea tare la suflet. Dă mai mult, dacă poți. Dacă nu, acceptă-te așa cum ești, bucură-te de concediu și nu renunța la planul de antrenament și alimentar ales. Chiar dacă anul acesta nu arăți așa cum ți-ai fi dorit, anul viitor sigur va fi mai bine!