✔Mersul pe role este o activitate iubită în egală măsură de adulți, copii și adolescenți și are nenumărate beneficii în ceea ce privește sănătatea fizică și mentală.
✔Printre acestea se numără îmbunătățirea sănătății inimii, slăbitul și reducerea stresului.
✔În afară de beneficiile pentru sănătate, mersul pe role este iubit și pentru starea de bine și distracția de care ai parte în timpul plimbării.

Patinajul pe role oferă beneficii asemănătoare cu cele ale atletismului și ciclismului și oferă un antrenament cardiovascular mai bun decât alte tipuri de exerciții fizice. Beneficiile anaerobe, de fapt, sunt superioare atletismului sau ciclismului, întrucât patinajul pe role implică mișcări naturale în cazul cărora mușchii aductori și abductori sunt stimulați. Astfel, doar 20-30 de minute de patinaj pe role în fiecare zi îți poate ajuta organismul să devină mai puternic din punct de vedere fizic, iar riscul apariției bolilor de inima, scade.

Dar, iată și alte beneficii de care te poți bucura:

1. Îmbunătățește sănătatea psihică

Potrivit studiilor făcute de oamenii de știință, din punct de vedere psihologic, mersul pe role îmbunătățește starea de spirit. Mai mult, o plimbare cu rolele are o influență importantă în încetinirea procesului de îmbătrânire și în îmbunătățirea abilităților cognitive, precum memoria, gândirea critică, planificarea, etc.

2. Contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular și respirator

Mersul pe role este unul dintre cele mai bune exerciții aerobice, îmbunătățind sănătatea inimii și a plămânilor. Asociația Americană pentru Inimă a inclus mersul pe role pe lista sporturilor care antrenează sistemul cardiovascular prin îmbunătățirea circulației sanguine și reglarea ritmului cardiac.

3. Crește rezistență fizică

Mersul pe patine cu rotile lucrează asupra echilibrului și centrului de greutate, îți îmbunătățește mobilitatea și reflexele și îți întărește rezistența, ajutându-te să obții o mai bună condiție fizică.

4. Nu pune presiune asupra articulațiilor

Cercetările medicale au clasat mersul pe role pe locul 3 în topul celor mai sănătoase activități fizice. Mai mult de atât, mersul pe role este considerat a fi mai sănătos decât jogging-ul deoarece nu forțează articulațiile. În urma unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts s-a demonstrat că mersul pe role provoacă cu 50% mai puține șocuri ligamentelor.

5. Te ajută să slăbești

În doar o oră de mers normal pe role, vei arde peste 300 de calorii. Cu cât patinezi mai viguros și crești intensitatea, cu atât vei arde mai multe calorii (poți pierde până la 600 de calorii pe oră). În plus, mersul pe role stimulează musculatura, transformând astfel zaharurile stocate în mușchi în energie și nu în grăsime.

Iată, așadar, doar câteva dintre motivele care ar trebui să te determine să îți cumperi o pereche de role cât mai curând. Chiar de mâine, dacă e posibil. În afară de cele de mai sus, nu uita că, în primul rând, mersul pe role îți va aduce o stare de bine și îți va asigura distracția de care ai nevoie în timp ce faci mișcare.