✔Trambulina nu este doar acel obiect nelipsit de la locurile de joacă pentru copii, ci poate fi folosită cu succes și de adulți, pentru îmbunătățirea condiției fizice.
✔Trambulinele speciale pentru fitness te pot ajuta să slăbești și să îți tonifici musculatura, chiar în confortul propriului cămin.
✔Acestea sunt ușor și distractiv de folosit și, în plus, nu îți vor solicita prea mult articulațiile.

Atunci când ai un program foarte încărcat și nu știi cum să mai jonglezi cu job-ul și diferitele îndatoriri zilnice, mersul la sală poate fi doar un vis greu de atins. Asta nu înseamnă însă că te poți lăsa pradă delăsării și să nu ai grijă de corpul și sănătatea ta.

O alternativă bună la antrenamentele de la sală o reprezintă cele executate în confortul propriului cămin. Și în timp ce majoritatea celor din jurul tău ar opta pentru o bicicletă sau o bandă de alergat, tu poți ieși un pic din tipare și să optezi pentru o trambulină.

De ce să faci asta? În primul rând, dacă îți place să te distrezi în timp ce faci exerciții. Sau, dacă vrei motive mai serioase, iată-le în cele ce urmează:


1. Scapi de grăsime și crești masa musculară

Exercițiile la trambulină sunt ideale pentru arderea grăsimilor, însă te ajută să îți tonifici și musculatura.


2. Îți protejezi articulațiile

Spre deosebire de alte exerciții cardio, precum alergatul sau jogging-ul, săriturile pe trambulină nu pun atât de multă presiune asupra articulațiilor piciorului. Asta înseamnă că te poți antrena mai mult, fără a exista pericolul unei accidentări.


3. Îmbunătățești circulația limfei în corp

Sistemul limfatic ne ajută să scăpăm de toxinele din corp, însă dacă nu ai grijă ca acesta să funcționeze la capacitate maximă, organismul poate avea de suferit. Spre deosebire de sistemul cardiovascular, care se bazează pe inimă pentru a pompa sânge, buna funcționare a sistemului limfatic depinde de cât de multă mișcare facem noi.


4. Reduci aspectul inestetic de ”coajă de portocală”

Celulita este un aspect ce dă multe bătăi de cap majorității femeilor (dar nici bărbații nu sunt scutiți de această problemă) și poate fi destul de greu să scapi de ea. Însă o poți diminua semnificativ cu ajutorul trambulinei, dacă îți concepi un plan de antrenament și te ții constant de el.

Abilitatea trambulinei de a te scăpa de celulită ține foarte mult de aspectul mai sus menționat, și anume îmbunătățirea circulației sistemului limfatic.


5. Îmbunătățești echilibrul și postura corpului

Deși poate părea floare la ureche să țopăi pe o trambulină, poți avea o surpriză atunci când te apuci de treabă. Săritul minute în șir îți poate pune probleme serioase în ceea ce privește menținerea echilibrului, însă cu timpul vei învăța cum să faci față. În plus, pentru cei cu probleme de echilibru, există și varianta atașării unor mânere trambulinei.


6. Crești densitatea osoasă

Se pare că forța gravitațională ce acționează atunci când sari pe trambulină ajută la creșterea densității osoase și la întărirea întregului sistem osos. În plus, un astfel de exercițiu joacă un rol important în prevenirea osteoporozei și poate fi executat fără probleme și de către persoanele în vârstă.

Iată, așadar, că un obiect pe care îl vedeai util doar pentru distracția celor mici poate fi folosit cu succes și pentru îmbunătățirea sau menținerea condiției fizice și a stării generale de sănătate.