✔Intotdeauna nu uita să te alimentezi corespunzător, să te odihnești și să te hidratezi, căci aceste aspecte îți pot influența major calitatea exercitiului.
✔De ajutor este și să îți setezi obiective, să îți alegi un partener de antrenament, dar și să fii atent la cum arăți și ce muzică asculți.
✔Dacă toate cele de mai sus nu sunt suficiente, poți apela și la un supliment pre-workout care să îți dea boost-ul de energie de care ai nevoie.

Dacă faci parte dintre cei care au reușit să treacă peste tentația renunțării și a scuzei ”nu am timp”, atunci acest articol este pentru tine. Căci chiar dacă ai trecut un prag, tot trebuie să te menții motivat pentru a obține rezultate cât mai bune.

Așadar, cum îți crești performanța în sala de fitness? Potrivit celor de la bodybuilding.com, lucrurile sunt mai simple decât ți-ai imagina. Până să ajungi la antrenamente complicate, suplimente de tot felul și altele asemenea, sunt acțiuni simple pe care le poți face zi de zi pentru a-ți crește performanțele din sală.

1. Odihnește-te, mănâncă bine și hidratează-te

Lipsa de somn, săritul peste mese și ingerarea unei cantități insuficiente de lichide îți pot afecta serios calitatea antrenamentului. Căci dacă ești obosit și deshidratat nu vei putea lucra la capacitate maximă. Vei obosi mai repede decât te-ai fi așteptat și nu-ți vei putea duce la bun sfârșit exercițiile.

În concluzie, dacă vrei să fii cu un pas mai aproape de succes, trebuie să fii atent mereu la aceste trei aspecte: alimentație, hidratare și odihnă.


2. Setează-ți obiective

Poate fi destul de descurajant să mergi la antrenamente fără să știi exact ce vrei să obții. Cum poți în acest caz să îți monitorizezi rezultatele? Evident, nu ai cum.

Gândește-te încă înainte de a-ți concepe (tu sau trainerul tău) planul de antrenament care sunt obiectivele pe care vrei să le atingi. Vrei o masă musculară mai mare, vrei să slăbești sau doar să îți tonifici musculatura? Și în cât timp vrei să ajungi acolo unde ți-ai propus?

Setându-ți astfel de obiective vei putea să îți monitorizezi mult mai ușor evoluția și să aduci modificările necesare exercițiilor atunci când situația o impune.


3. Lucrează cu un partener

Așa cum spuneam și la început, este destul de greu să te menții tot timpul motivat pentru a te prezenta la sală și a lucra așa cum trebuie. Însă dacă ai un partener care te împinge de la spate, lucrurile pot fi un pic mai ușoare.

În plus, dacă partenerul pe care ți-l alegi este la fel de ambițios ca și tine, vă puteți întrece (cine împinge cel mai mult la piept, cine face mai multe genuflexiuni cu bara, etc.) pentru a vă depăși mereu limitele.


4. Ai grijă să arăți bine

Poate suna superficial, însă atunci când ai un echipament nou și care arată bine pe tine, încrederea în tine poate crește simțitor. Încredere pe care o poți transfera și către partea de antrenament: ”Arăt bine, mă simt bine, pot face fără probleme 15 tracțiuni”.


5. Alege playlist-ul potrivit

Mulți dintre cei care merg în mod regulat la sală aleg să își execute exercițiile în timp ce ascultă muzică în căști. Pentru un plus de energie, renunță la muzica de la radio și fă-ți un playlist cu muzică antrenantă, care să-ți dea o stare de spirit bună.

Având o stare psihică bună vei fi capabil să-ți duci antreanamentul la bun sfârșit și să-ți execuți rutina așa cum se cuvine, fără să te grăbești sau să trișezi.


6. Folosește un supliment înainte de antrenament

Un supliment luat înainte de atrenament te poate ajuta foarte mult să îți menții nivelul de energie și să lucrezi la intensitatea dorită. Pe piață există numeroase tipuri de suplimente pre-wokout din care îl poți alege pe cel mai potrivit pentru tine.

Ideal ar fi să consumi doza indicată cu aproximativ 30 de minute înainte de antrenament, pentru ca acesta să își facă efectul, dar și ca să te țină până la final (efectul acestora ține cam 60-90 min.).