✔Traseele pe bicicletă mai lungi decât distanțele pe care ești obișnuit să le parcurgi zilnic îți pot pune multe probleme.
✔Dacă te pregătești suficient de bine, vei fi capabil să te bucuri de o cursă cu adevărat plăcută.
✔Printre aspectele pe care trebuie să le ai în vedere se numără familiarizarea cu traseul, echipamentul de protecție și hidratarea corespunzătoare.

Mersul pe bicicletă reprezintă un mod minunat de a face mișcare și de a admira mediul înconjurător în același timp. Tocmai de aceea cursele mai lungi de ciclism, mai ales în afara orașului, au devenit foarte populare în ultimii ani.

Cu toate acestea, deși pare distractiv și ușor de parcurs, un traseu de bicicletă mai lung decât distanțele pe care ești obișnuit să le parcurgi zilnic, îți poate pune multe probleme. Vestea bună, însă, este că dacă te pregătești suficient de bine, vei fi capabil să te bucuri de o cursă cu adevărat plăcută.

Iată, în cele ce urnează, câteva sfaturi care te vor ajuta să transformi orice traseu de bicicletă, oricât de lung, într-o joacă de copil.

1. Analizează bine traseul pe care vrei să îl parcurgi

Atunci când știi unde trebuie să ajungi și cât timp îți ia să faci asta, este mult mai simplu să te bucuri de un traseu pe bicicletă. De asemenea, este important să te asiguri că traseul este unul sigur - mai ales dacă e vorba de unul montan.

Înainte de a pleca în cursă, pune la punct toate detaliile necesare, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute pe durata acesteia.


2. Ia cu tine suficientă apă și băuturi energizante

Pe parcursul unei curse lungi este esențial să te menții hidratat și să previi pierderea de electroliți prin transpirație. Astfel, ai grijă să iei cu tine suficientă apă, dar și băuturi cu electroliți special create pentru sportivi. În plus, mai poți opta și pentru batoane energizante ori alte gustări rapide ce îți pot crește nivelul de energie.


3. Antrenează-te bine înainte de cursă

Pentru ca mușchii tăi să facă față efortului prelungit, este esențial să îi antrenezi corespunzător înainte de a porni pe traseu. Cel mai indicat ar fi să faci puțin jogging fix înainte de începerea cursei. Asta te va ajuta să previi crampele musculare.


4. Echipează-te corespunzător

O cursă lungă nu este la fel de simplu de gestionat precum una obișnuită casă-birou, asta e clar. Deci, pentru a avea parte de o experiență plăcută, trebuie neapărat să te pregătești în mod corespunzător. Dacă nu ai un echipament specific de ciclism (pantaloni, bluză, pantofi, etc.), atunci trebuie să îți achiziționezi cât mai curând. Nu este indicat absolut deloc să mergi în curse lungi cu bicicleta îmbrăcat în pantaloni de training și încălțat cu pantofi de alergare.

Costumația ta trebuie să fie una specifică cicliștilor, formată din pantalon, tricou și/sau bluză, mănuși, cască, ochelari. Găsește aceste articole în magazinele specializate, la prețuri pentru toate buzunarele.


5. Nu uita trusa de urgență

Atât pentru tine cât și pentru bicicletă. Trebuie să ai la dispoziție instrumentele necesare pentru a face o pană sau a repara o mică defecțiune a bicicletei, dar și plasturi, soluții antiseptice și ceva medicamente uzuale, pentru cazurile în care tu vei fi cel care are nevoie de reparații.

Iată, așadar, care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a porni în cursă, astfel încât aceasta să reprezintă o bucurie, nu o sursă de stres.