✔Fitness-ul nu scapă de atingerea modei și a trendurilor impuse de social media, la fel ca multe alte domenii cu care intrăm în contact zi de zi.
✔Printre cele mai noi trenduri în domeniu se numără utilizarea gadget-urilor si a aplicațiilor de mobil specifice, antrenamentele de dance fitness (Zumba Bollywood, Salsa, Barre, etc.), angajarea unui antrenor personal, etc.
✔Indiferent de modă, un trend va rămâne întotdeauna valabil: e cool să faci mișcare!

Într-o lume dominată de tehnologie și social media, o lume în care aproape oricine are acces la informație, nu e de mirare că noi și noi trenduri apar în fiecare zi, într-o mare varietate de domenii. Și nici fitness-ul nu face excepție. Dacă te uiți cu atenție în jurul tău vei vedea că aceste curente se schimbă cu o viteză năucitoare. În acest moment sunt valabile câteva obiceiuri, însă mâine este posibil ca totul să se schimbe.

Pentru a fi și tu în rând cu lumea, iată care sunt cele mai la modă comportamente în materie de fitness:

1. Gadget-urile specifice

Indiferent că vorbim de ceasuri, brățări, monitoare cardiace, etc, majoritatea celor care practică fitness-ul au deja un astfel de dispozitiv. Cu ajutorul telefoanelor inteligente, acestea pot monitoriza cu succes parcursul unui persoane în ceea ce privește activitatea fizică.

De ce sunt acestea la modă? Pentru că te ajută să îți setezi și să îți urmărești cu ușurință obiectivele, dar și să le modifici aduci când situația o impune. Totul este foarte interactiv și la îndemână, așa că nu e de mirare că aceste dispozitive vor face parte din viața iubitorilor de mișcare mult timp de acum înainte. Sau, cel puțin, până când tehnologia ne va surprinde cu alte dispozitive, mai moderne.


2. Grupurile de dance fitness

Acestea sunt mult mai populare în rândul femeilor, însă există și bărbați care le practică cu plăcere. Printre stilurile de dans pe care le poți experimenta participând la aceste clase se numără salsa, zumba, bollywood, barre (cu mișcări specifice baletului), dar și pole dancing (gimnastică la bară), belly dance și chiar hip-hop sau street dance. Iată, deci, că oricare ți-ar fi preferințele în materie de dans, poți găsi un grup de dance fitness și pe gustul tău.


3. Antrenorul personal

Bine, dacă e să fim sinceri, antrenorul/antrenoarea personal/ă va fi mereu la modă. Cine nu își dorește ca cineva să se ocupe îndeaproape de programul de antrenament ales și să își pună experiența în slujba atingerii obiectivelor stabilite?

Cu toate acestea, oricât de tentant ar suna, ai grijă ca înainte de a angaja un antrenor personal să te documentezi foarte bine în ceea ce privește experiența și rezultatele acestuia, căci, în caz contrar, nu vei face altceva decât să arunci banii pe fereastră.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante trenduri din fitness anul acesta. Orice ai face, însă, nu uita că mai important decât cele amintite mai sus este un trend care nu se va demoda niciodată, indiferent de vremuri: este cool să faci mișcare!