✔Bicicleta fitness oferă un antrenament cardio grozav, care este în general blând cu articulațiile, dar care poate fi și foarte solicitant, mai ales când rezistența la pedalare este setată la un nivel foarte ridicat.
✔Pedalatul pe o bicicletă fitness are un efect semnificativ asupra gambelor și mușchilor picioarelor, coapselor și feselor.
✔Efectele vizibile se pot obține la câteva săptămâni după utilizarea regulată a unei biciclete fitness, depinzând de efortul depus.

Pedalatul pe bicicleta fitness, în mod similar cu o bicicletă obișnuită, ne ajută să obținem o musculatură bine definită, deoarece implică un efort constant, fără mișcări bruște. Prin urmare, este ideal dacă vrei să slăbești, să-ți tonifiezi picioarele și să îți îmbunătățești forma fizică.

Citește în continuare pentru a afla care sunt mușchii pe care îi poți lucra folosind o bicicletă fitness, și cât timp durează să obții o musculatură definită.

Ce mușchi vizează bicicleta fitness?

În primul rând, bicicleta fitness antrenează cel mai important mușchi – inima! Pedalatul pe o bicicletă fitness are multiple beneficii pentru sănătate, de la dezvoltarea anduranței fizice la dezvoltarea musculară și pierderea în greutate.

Unul dintre cele mai importante avantaje al utilizării unei biciclete fitness este posibilitatea de a varia efortul fizic depus, prin reglarea rezistenței la pedalare.

Pe lângă inimă, mușchii vizați de bicicleta staționară sunt mai întâi mușchii picioarelor și coapsei precum și gluteii, mușchii abdominali și ai spatelui, dar și mușchii brațelor. Iată, mai exact, care sunt mușchii pe care îi vei lucra folosind o bicicletă fitness:

1. Mușchii din partea inferioară a corpului

Când pedalezi, mușchii din partea superioară și cea inferioară a coapsei, cvadricepsul și mușchii hamstring, sunt antrenați permanent în mișcare. Pentru a pedala, vei utiliza și mușchii fesieri, sau gluteii. În această mișcare sunt angrenați și mușchii gambei. Deși sunt solicitați mai puțin, și anumiți mușchi din partea superioară a corpului sunt implicați în pedalatul pe o bicicletă fitness.

2. Mușchii din partea superioară a corpului

Atunci când pedalezi, mușchii abdominali și cei ai spatelui te ajută să îți menții echilibrul și o postură corectă în șa. Mușchii biceps și triceps (partea superioară și inferioară a brațelor) îți permit să te sprijini pe mânerele bicicletei. Aceștia sunt utilizați mai ales atunci când strângi tare mânerele, de obicei când lucrezi cu o rezistență ridicată sau la o viteză mai mare. În aceste momente, partea inferioară a corpului nu mai trebuie să depună atât de mult efort deoarece te bazezi și pe partea superioară a corpului pentru a pedala.


Cât timp durează să îți tonifiezi musculatura pe o bicicletă fitness?

În primul rând, este important să știi că mușchii tăi au nevoie de rezistență pentru a se dezvolta. Cu cât crești mai mult rezistența la pedalare a bicicletei fitness, cu atât va trebui să depui mai mult efort și, prin urmare, să îți forțezi mușchii să se adapteze dezvoltându-se.

Bineînțeles, nu vei putea lucra la rezistență ridicată și nici nu vei avea rezultate vizibile dacă nu te antrenezi regulat. În general, vei observa anumite schimbări după o lună sau șase săptămâni.

După șase săptămâni îți va crește considerabil și rezistența la efort, astfel încât vei observa că poți crește, periodic, durata și intensitatea antrenamentului. După trei luni, efectele ar trebui să fie vizibile, în sensul că musculatura feselor și a picioarelor va fi mai evidențiată decât înainte să pedalezi în mod regulat.

În cazul în care te temi că vei avea picioare foarte musculoase, nu te îngrijora. Mușchii tăi vor fi mai fermi și ușor mai evidențiați însă nu se vor dezvolta foarte mult. Pentru ca acest lucru să se întâmple ar trebui să te antrenezi pentru o durată mare de timp la o rezistență foarte ridicată, să ai o anumită dietă, și să faci și alte tipuri de exerciții.