✔Bicicletele hibrid înglobează calitățile bicicletelor de oraș și ale celor de munte.
✔Asta înseamnă că pot fi folosite atât pe asfalt cât și pe trasee mai dificile.
✔Bicicleta hibrid reprezintă alegerea ideală pentru cei care fac naveta cu bicicleta, dar care iubesc și ieșirile în natură.

Având în vedere că achiziționarea unei biciclete hibrid poate reprezenta un efort financiar destul de important pentru tine, mai ales dacă vrei o bicicletă de calitate, înainte de a lua o decizie trebuie să te informezi suficient, astfel încât să faci cea mai bună alegere.

Iată, așadar, în cele ce urmează, care sunt factorii de care ar trebui să ții cont atunci când îți alegi o bicicletă hibrid.

1. Pe ce tip de traseu mergi cel mai des?

Preferi o bicicletă mai ușoară cu care să faci naveta zi de zi și doar din când în când să o mai scoți pe trasee din afara orașului? Sau ești un împătimit al ieșirilor în natură și în restul timpului mergi destul de puțin cu bicicleta în oraș?

În funcție de răspunsul la aceste două întrebări îți poți alege exact și tipul de bicicletă care ți se potrivește cel mai bine. Căci deși bicicleta hibrid este destinată celor care vor să îmbine cele două stiluri de teren (asfalt, trasee de pământ), specificațiile tehnice ale acesteia pot diferi de la un model la altul.

Astfel, poți opta pentru o bicicletă cu suspensii și sistem de frânare mai performant dacă mergi mai des pe trasee în afara orașului sau, dimpotrivă, o bicicletă mai ușoară, cu mai multe viteze, dacă mergi mai mult prin oraș.


2. Ce buget ai la dispoziție?

Nu poți porni căutările fără a ști exact ce buget ai. Stabilește acest aspect și apoi caută biciclete care se încadrează în suma pe care ești dispus să o cheltuiești.


3. La ce să fii atent când cumperi o bicicletă hibrid?


Cadru

Acesta reprezintă cea mai importantă parte a bicicletei, structura ei. Cadrul poate fi din aluminiu, oțel, fibră de carbon sau titan. Astfel, dacă ai un buget mai mic poți opta pentru o bicicletă cu cadrul din oțel sau aluminiu, iar dacă bugetul este unul mai permisiv poți alege un cadru din carbon sau titan.

Asta nu înseamnă însă că un cadru din aluminiu este mai prost decât unul de carbon. Amândouă sunt variante de luat în calcul și funcționează la fel de bine, sunt materiale rezistente și care nu ruginesc. Avantajul este că o bicicletă cu cadrul din carbon va fi mult mai ușoară decât una din aluminiu.

Mărime

Cel mai important aspect atunci când îți cumperi o bicicletă, fie ea hibrid sau nu, este alegerea mărimii potrivite. Pentru a afla ce ți se potrivește, este necesar să te măsori și să îți afli propriile dimensiuni. Cea mai importantă dimensiune pe care trebuie să o afli este lungimea piciorului măsurată pe interiorul coapsei.

Atenție, însă, dimensiunile bicicletelor pot varia în funcție de model, așa că cel mai indicat ar fi să testezi bicicleta înainte să o cumperi.

Suspensii

În general, bicicletele hibrid au furcă cu suspensie, fapt care îți asigură o călătorie confortabilă chiar și când mergi pe un teren accidentat. Pentru și mai mult confort, poți opta pentru o bicicletă care are suspensii și pe spate, mai ales dacă obișnuiești să mergi mai des pe trasee din afara orașului.

Bineînțeles, în afară de cele menționate mai sus, la fel de atent trebuie să fii și la tipul de anvelope cu care este echipată bicicleta, la tipul de șa, dar și la dotările extra (suport bidon, apărători de noroi, lumini, etc.). Toate acestea trebuie să fie de calitate și potrivite nevoilor tale în materie de ciclism