✔Printre cele mai utile accesorii din care poți alege se numără brățările de fitness, pedometrele sau smartwatch-urile, căștile și vesta pentru hidratare.
✔Deși te poți descurca foarte bine și fără accesorii, acestea au rolul de a-ți face cursa mai confortabilă, dar și să ții o evidență mai clară a rezultatelor.

Alergatul este o activitate aerobică pe care o poți practica fără a fi nevoit să cheltuiești prea mult pe echipament sau pe un abonament la sală, din moment ce nu ai nevoie de unul. Cu toate acestea, pentru confortul tău, ar fi util să investești în câteva accesorii utile pentru alergare.

Acestea te vor ajuta să te simți mai încrezător, vei fi mai entuziast și implicit mai productiv. Vei alerga mai mult și vei obține rezultate mult mai satisfăcătoare. Iată, deci, care sunt cele mai utile accesorii pentru alergare:

1. Gadget-uri pentru contorizarea rezultatelor

Din categoria accesorii utile pentru alergare fac parte și gadget-urile care monitorizează ritmul cardiac, distanța parcursă, caloriile consumate și altele. Majoritatea acestora vin cu un design prietenos, sunt ușor de citit și de folosit de aproape oricine.

2. Căști

Căștile sunt un accesoriu popular printre alergători deoarece îți dau posibilitatea să te bucuri de muzica preferată chiar și în timpul unei sesiuni intense de alergare. Pentru un plus de siguranță și confort, poți alege o pereche de căști wireless. Unele dintre acestea sunt special create pentru ca purtătorul să poată auzi și zgomotele din fundal, precum traficul sau altele.

3. Borsetă

O borsetă ar trebui să fie nelipsită din lista cu accesorii utile pentru alergare. Fie că îți depozitezi în ea cheile, telefonul, actele sau gadget-urile amintite mai sus, borsetele pentru alergători sunt special concepute pentru a-ți oferi suficient spațiu. În ceea ce privește materialele din care sunt realizate, este recomandat să te orientezi către unul de calitate, eventual și rezistent la apă. Astfel, dacă ai ghinionul să te prindă ploaia la alergat, obiectele tale personale vor fi în siguranță.

4. Vestă pentru hidratare

Asemănătoare oarecum cu rucsacii pentru hidratare destinați cicliștilor, aceste veste sunt extrem de utile pentru cei care alearga pe distanțe foarte lungi și nu vor să ducă grija bidonului de apă. Acestea sunt dotate cu unul sau doi săculeți (punguțe) de plastic pe care le poți umple cu apă, dar și cu un furtun prin care să te alimentezi de fiecare dată când simți nevoia.

5. Șosete speciale pentru alergat

Pentru a evita apariția unor probleme la picioare (bășici, unghii dureroase) din cauza parcurgerii unor distanțe prea lungi, este recomandat să porți șosete potrivite pentru alergare. Combinate cu o pereche potrivită de pantofi sport, special pentru această activitate, vei putea să îți menții picioarele sănătoase și să te ferești de accidentări. Majoritatea șosetelor pentru alergare sunt confecționate din lână merinos sau nylon și nu au cusături care să te jeneze în timpul mersului/alergării.

6. Mănuși pentru alergare

Acestea sunt foarte binevenite în diminețile geroase de iarnă și sunt realizate din materiale călduroase, dar subțiri, care lasă pielea să respire. Înainte de achiziționa o pereche, ai grijă ca materialul să fie de calitate și probează pentru o potrivire perfectă.

În final, este important de precizat că lista accesoriilor de alergare poate continua, în funcție de nevoile și preferințele fiecărei persoane în parte. Astfel, poți alege să porți șapcă, benzi de transpirație sau orice alte accesorii care te ajută să te simți confortabil în timpul activității pe care o desfășori.