✔Rezultatele în yoga trebuie să te implice trup și suflet.
✔În plus, dacă devii prea ambițios sau prea superficial, riști să pierzi esența acestui tip de mișcare.
✔Printre greșelile pe care le poți face este să îți setezi obiective prea dificile sau nerealiste, să te plafonezi și să nu fii sincer cu tine însuți.

Yoga este pe val în ultima perioadă și tot mai mulți oameni ajung să o practice. Însă dacă te apuci de yoga doar cu intenția de a face mișcare sau pur și simplu pentru că este la modă, vei ajunge să comiți o serie de greșeli care îți vor afecta rezultatele. Iată care sunt cele mai frecvente dintre acestea:

1. Ai așteptări prea mari

Mulți dintre cei care se apucă de yoga visează la rezultate uimitoare peste noapte și sjung să fie dezamăgiți când află că totul constă în răbdare și echilibru. Pentru a nu-ți ruina din start șansa la rezultate bune, învață să ai răbdare și să iei lucrurile pas cu pas. Nu te gândi la yoga ca la o etapă din viața ta, ci mai degrabă ca parte din stilul tău de viață de acum înainte. Rezultatele vor apărea cu timpul și vor fi cu adevărat satisfăcătoare.


2. Inveți doar din cărți și video-uri

Dacă ai vrut să te apuci de yoga, însă nu ești dispus să plătești un abonament la cursuri specializate, riști să ai parte de o surpriză de proporții. Este aproape imposibil să înveți pozițiile corecte de yoga, precum și filosofia care le guvernează, doar din auzite și citite. Trebuie să ai parte de îndrumarea unui instructor, cel puțin până când deprinzi mișcările și principiile de bază.

Așadar, dacă chiar vrei să faci yoga, și asta nu este o joacă pentru tine, ar trebui să aloci un buget potrivit și pentru cursurile de yoga.


3. Te plafonezi

Mulți dintre cei care practică yoga la nivel de amator ajung să se mulțumească cu executarea pozițiilor de bază, însă asta nu înseamnă că faci yoga. Pentru a evolua, trebuie să încerci mereu să te autodepășești, să încerci poze noi, să cucerești noi rezultate și să nu te mulțumești cu puțin.


4. Iei în calcul doar partea fizică

Există persoane care se feresc să se apuce de yoga tocmai din cauza laturii sale spirituale și foarte bine fac. Cine nu este dispus să practice yoga în totalitatea ei nu ar trebui să se apuce de ea, căci nu va avea parte de rezultatele dorite. Căci, până la urmă, yoga nu este doar un stil de mișcare, ci un stil de viață, de meditație, de cunoaștere a sinelui.


5. Ești superficial

Așa cum spuneam și mai sus, dacă vrei să faci yoga, trebuie să te implici trup și suflet. Dacă te minți singur spunând că faci asta, însă nu ești dispus să renunți la control, atunci singurul care va avea de pierdut ești chiar tu. În schimb, fii autentic, fii sincer cu tine și cu cei din jur, relaxează-te și bucură-te de beneficiile acestui stil de viață.