✔Banda de rezistență este un accesoriu nelipsit pentru cei care se antrenează acasă (dar și pentru cei care merg la sală), în primul rând pentru că dă rezultate foarte bune, dar și pentru că este ușor de folosit și depozitat.
✔Cele mai cunoscute exerciții pe care le poți practica cu ajutorul benzii elastice de rezistență sunt flotările de tip Spiderman, extensiile de brațe și picioare, dar și genuflexiunile și multe alte exerciții clasice, pe care le poți adapta.

Benzile de rezistență au devenit foarte populare în ultimii ani și la noi în țară și sunt tot mai des folosite, atât în sălile de fitness cât și în antrenamentele la domiciliu, pentru că dau rezultate foarte bune. Astfel, exercițiile executate cu ajutorul benzii de rezistență vor fi mult mai eficiente decât cele executate în mod obișnuit pentru că mușchii vor fi lucrați mai intens datorită rezistenței impuse cu ajutorul benzii.

Nu știi cum anume să incluzi banda elastică în antrenamentele tale astfel încât să te bucuri mai repede de rezultate? Iată doar câteva exerciții pe care le poți executa cu ajutorul acestui accesoriu. Evident, după modelul de mai jos, poți adapta majoritatea exercițiilor clasice, astfel încât să le poți executa cu banda de rezistență.

1. Bicicleta

Un exercițiu clasic și binecunoscut de toată lumea, dar care îți va aduce rezultate mult mai bune dacă îl execuți cu o bandă de rezistență.

Începe din poziția șezut, cu banda elastică de rezistență fixată de mijlocul tălpilor. Îndoaie genunchii și ridică tălpile de pe podea. Lasă-te pe spate la 45 de grade și, cu degetele de la mâini, atinge-ți ușor urechile (ca atunci când faci abdomene). Folosește-te de mușchii abdominali pentru a întoarce șoldurile, astfel încât să atingi genunchiul stâng cu cotul drept în timp ce întinzi piciorul drept și invers.

2. Flotări Spiderman

Începe în poziția plank cu brațele întinse, fixează banda de rezistență la mijlocul tălpii, iar încheieturile mâinilor le vei fixa pe podea, direct sub nivelul umerilor, cu abdomenul întins. Flexează coatele și împinge pieptul în jos (ca la flotări), în timp ce cu genunchiul drept încerci să atingi cotul drept, pe exterior. Întoarce-te apoi în poziția inițială și continuă exercițiul și pe partea stângă.

3. Ridicări de genunchi

Îndepărtează picioarele în lateral cu ceva mai mult față de lățimea șoldurilor, în timp ce banda de rezistență o fixezi la mijlocul tălpii. Ridică genunchiului stâng spre piept și întoarce-te în așa fel, încât ai vrea să atingi genunchiul stâng cu cotul drept. Execută acest exercițiu fără să îndoi umerii, aceștia trebuie menținuți drepți pe toată durata exercițiului. Revino la poziția de pornire și continuă și pe partea cealaltă.

4. Extensii de brațe

Începe din poziția verticală cu picioarele îndepărtate până la nivelul șoldurilor, ține banda elastică în ambele mâini, care sunt așezate în fața coapselor. Ridică brațele la nivelul umerilor și întinde-le în lateral, ca și cum ai vrea să formezi litera T cu corpul tău. Pe toată durata exercițiului ține spatele drept și pieptul în față.