✔Mersul pe bicicletă are nenumărate beneficii pentru sănătate și este una dintre cele mai iubite și practicate activități fizice în aer liber.
✔Ciclismul îmbunătățește capacitatea cognitivă, relațiile și sănătatea, în general, dar te ajută și să fii mai fericit.

Încă nu te-am convins? Iată și alte beneficii la fel de importante, care îți vor face viața mai ușoară:

1. Vei ajunge mai repede la destinație

Dacă nu ai nici permis de conducere, nici mașină, atunci probabil mergi pe jos când e vorba de deplasări mai scurte. Sigur, mersul pe jos e sănătos, dar de ce să nu ajungi mai repede acolo unde ai treabă? În plus, și pedalatul este la fel de sănătos, așa că nu ai nimic de pierdut.

2. Vei dormi mai bine

Dacă vrei să ai un somn mai profund, să adormi mai repede și să te trezești mai odihnit, atunci mergi la o tură cu bicicleta cu 2-3 ore înainte de culcare, timp de minim 20-30 de minute. Rezultatele se vor vedea chiar din prima seară.

3. Vei arăta mai tânăr

Pentru mai mult timp. Mișcarea pe bicicletă îți pune sângele în mișcare, iar acesta va transporta mai mulți nutrienți către zonele care te interesează. Astfel, tenul tău va arăta mai tânăr și mai proaspăt, corpul va fi mai tonifiat, iar starea de spirit mult mai bună.

4. Îți vei îmbunătăți digestia

Exercițiile aerobice (deci și ciclismul) îți cresc ritmul cardiac și accelerează respirația, fapt care stimulează contracțiile mușchilor intestinali. Asta rezultă în scăderea senzației de balonare și o mai bună sănătate digestivă, în general.

5. Vei ține bolile la distanță

Exercițiile regulate și moderate cresc activitatea celulelor sistemului imunitar și acestea te vor proteja mai bine de infecții și alte boli.

6. Îți vei îmbunătăți viața sexuală

Faptul că vei fi mai activ, mai relaxat și mai fericit nu are decât efecte pozitive asupra vieții sexuale. În plus, potrivit unor studii, bărbații de peste 50 de ani care practică în mod regulat ciclismul au mai puține șanse de a se confrunta cu impotența.

7. Vei reuși să slăbești

Ai acumulat câteva kilograme în plus și nicio activitate sportivă nu îți face cu ochiul? Nu dispera, căci poți opta fără probleme pentru mersul cu bicicleta. Începe ușor, cu câteva curse scurte, pentru ca mai apoi să crești treptat distanța parcursă. În acest fel vei pierde rapid și eficient kilogramele acumulate.

8. Protejezi mediul înconjurător

Pentru că te-ai gândit destul la tine acum este timpul să te gândești și la urmașii tăi. Pune umărul la protejarea planetei, astfel încât aceștia să se poate bucura și peste zeci, sute de ani de frumusețile naturii și resursele acesteia.

9. Economisești

Nu va mai trebui să alimentezi zilnic sau săptămânal, nu va trebui să cheltuiești mii de lei pe întreținerea și taxele mașinii, așa că acești bani îți vor rămâne ție. Nu ar strica să îți acorzi o răsplată pentru asta.

10. Vei fi mult mai fericit

Făcând mișcare în mod reguat, te vei simți mai energic, vei gândi mai limpede și vei fi, per total, mai fericit.

Acestea fiind spuse, iată că ai suficiente motive pentru a te apuca de pedalat chiar de mâine. Iar dacă nu ai deja o bicicletă, poate nu ar fi o idee deloc rea să îți cumperi una!