✔Să faci sport în mod consecvent necesită multă motivație și disciplină însă, de multe ori, activitățile zilnice pot părea prioritare și poți simți că nu ai timp pentru antrenamente zilnice.
✔Adesea, lipsa timpului este o scuză – nu pentru că nu ai avea, efectiv, timp în programul tău, ci pentru că antrenamentele pot fi dificile, demotivante pentru că nu vezi rezultate imediat, sau pentru că nu ai suficientă energie pentru antrenamentul dorit.
✔Dacă lipsa timpului te ține departe de exercițiile fizice, există câteva strategii pe care le poți utiliza pentru a deveni mai activ.

Este în regulă să sari peste un antrenament din când în când, atunci când viața este prea stresantă. Însă, de cele mai multe ori, atunci când eziți să îți îmbraci echipamentul și să faci sport, este bine să îți aduci aminte că sportul este benefic atât pentru corpul cât și pentru mintea ta.

Exercițiile fizice îți creează o stare de bine, îți protejează inima, îți întăresc musculatura, scad stresul și îți cresc stima de sine. Chiar și o plimbare de 15 minute, zilnic, te va face să te simți mai bine – și este greu de crezut că nu ai un sfert de oră liber în programul tău!

În orice caz, dacă simți că timpul este inamicul tău atunci când vine vorba de fitness, atunci ia în considerare adoptarea anumitor strategii prin care să îți „păcălești” mintea (care refuză să își facă timp pentru sport) sau programul zilnic:

1. Încearcă trei antrenamente diferite

Scopul acestei provocări sau strategii este să îți reamintească de faptul că antrenamentele pot fi distractive. Întotdeauna ne este mai ușor să dedicăm timp activităților distractive, nu-i așa?

Alege trei tipuri diferite de antrenament pe care să le efectuezi într-o săptămână. Atunci când faci această alegere, nu te mai gândi la numărul de calorii arse, grupele musculare lucrate, sau ultimele trenduri în fitness. Cu siguranță vrei de mult timp să încerci o activitate complet nouă sau una pe care n-ai mai încercat-o de mult timp - poate săritul cu coarda, dansul sau mersul cu rolele? Poate mersul pe bicicletă combinat cu alergarea la deal? Experimentează cu forma exercițiilor și cu durata lor și, mai presus de orice, nu uita să te simți bine.

Poate vei decide că cel puțin unul dintre antrenamentele încercate va trebui introdus în rutina ta. Sau poate nu îți va plăcea nimic din ceea ce încerci – nicio problemă, acest lucru cu siguranță va pune într-o lumină diferită antrenamentele tale obișnuite.

2. Antrenează-te cel puțin de două ori pe săptămână cu exercițiile preferate

Uneori, presiunea de a face sport regulat și în anumite moduri pe care nu le agreem poate fi prea mare. Alegerea unui antrenament care îți face plăcere este primul pas către crearea obiceiului de a face sport. În plus, cu această abordare, obiectivul tău este unul simplu: să faci mișcare, de două ori pe săptămână, în modalitatea care îți place cel mai mult. Dacă faci sport de mai multe ori pe săptămână, restul antrenamentelor sunt un bonus.

3. Fă sport în timp ce faci altceva

Chiar dacă ziua ta este plină de activități diferite, cu siguranță unele dintre ele pot fi modificate astfel încât să includă puțină mișcare. Spre exemplu, poți înlocui scaunul de birou cu o minge de stabilitate sau, o dată la două ore, poți face câteva exerciții cu benzi elastice. Chiar și statul în picioare pentru o perioadă mai lungă de timp îți va face mai bine decât statul jos așa că ai putea să înlocuiești biroul obișnuit cu unul reglabil, ce îți va permite să lucrezi din picioare.

În loc de concluzie, îți reamintim că exercițiile fizice nu trebuie să fie o povară. Da, poate este mai confortabil să te relaxezi pe canapea, însă nu va dura mult până să resimți efectele negative ale sedentarismului. Așadar, atunci când te gândești la următorul antrenament, ține cont de faptul că poți să te simți bine și să ai grijă, simultan, de sănătatea ta.